U ontvangt bij uw bestelling een gedetailleerd stappenplan voor het zelf bouwen van uw zwembad. Aan de hand van dit stappenplan is het voor iedereen haalbaar om zelf een kwalitatief betonnen zwembad te plaatsen. Indien u toch problemen ondervindt, staan we klaar om u te ondersteunen en verder op weg te helpen.

Hieronder krijgt u reeds een indruk van de te volgen stappen, met foto's van ons eigen project.


STAP 1 : KUIL GRAVEN

U voorziet een kuil die 1 meter breder, 1 meter langer en 20cm dieper is dan de uiteindelijke binnenafmetingen van het aangekochte bouwpakket. Voor een zwembad van 8 meter x 4 meter x 1,5 meter graaft u dus een kuil van 9 meter x 5 meter x 1,7 meter. U legt onderaan de kuil bewapeningsnetten voor de betonvloer.
U kan deze kuil zelf uitgraven of u neemt contact op met een gekende grondwerker.

Indien gewenst kunnen we u in contact brengen met een grondwerker die hierin gespecialiseerd is.

STAP 2 : VLOERPLAAT

U stort 20cm beton die dienst zal doen als vloerplaat van het zwembad.

Indien gewenst hebben we een samenwerking met een leverancier die nationaal kan leveren tegen de beste prijzen. U kan hiervoor ook zelf een gekende leverancier aanspreken.

STAP 3 : OPBOUW VAN HET ZWEMBAD

Nadat de betonvloer enkele dagen heeft kunnen drogen kan u hierop verder werken. De vloer zal nog niet volledig uitgedroogd zijn, maar u dan er al wel op lopen.

U plaatst een eerste laag bouwstenen (styropur blokken) en plaatst de bewapeningsijzers op de juiste plaats.

U bouwt het volledige zwembad verder op met de Styropur blokken. Deze zijn net zo gemakkelijk te plaatsen zijn als legoblokken.

Wanneer alle blokken en inbouwelementen (skimmers, inspuiters) geplaatst zijn, laat u de holle blokken volstorten met beton. Eens dit is uitgehard (ca 3 weken) heeft u een zeer stevige constructie die aan de binnenzijde zacht aanvoelt.

Door de kwalitatieve styropur blokken hebt u eveneens de ideale isolatie voor uw zwembad.

STAP 4 : PLAATSEN LINER

U plaatst de liner. Deze werd op maat gemaakt en in de fabriek gelijmd. De liner wordt opgehangen aan een railsysteem bovenop uw
zwembadrand.

Op eenvoudige wijze snijdt u de skimmer en spuitgaten uit de liner.

STAP 5 : VULLEN MET WATER

Tijdens het vullen met water, trekt de liner zichzelf strak. 

STAP 6 : PLAATSEN ZWEMBADBOORDEN

Tijdens het vullen van het zwembad kan u de bijgeleverde boordstenen plaatsen.